1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD petrol ve gaz sektörü zor durumda

ABD petrol ve gaz sektörü zor durumda

ABD enerji ve doğalgaz sektörü, FED'den şirketler için ortaya koyduğu 600 milyar dolarlık kredi programının şartlarında petrol ve gaz şirketlerinin yararlanmalarının yolunu açacak değişiklikler yapmasını istedi.

ABD petrol ve gaz sektörü zor durumda

Enerji Günlüğü - ABD enerji ve doğalgaz sektörü, FED'den şirketler için ortaya koyduğu 600 milyar dolarlık kredi programının şartlarında petrol ve gaz şirketlerinin yararlanmalarının yolunu açacak değişiklikler yapmasını istedi.

ABD ham petrol vadeli fiyatlarının aşırı arz endişeleri ile dün tarihte ilk kez negatif olması ardından ABD enerji sektörü ABD Merkez Bankası - FED’in acil durum yardımından yararlanmak için lobi yapmaya başladı. 

ABD enerji sektörü, Fed'den şirketler için ortaya koyduğu 600 milyar dolarlık kredi programının şartlarında petrol ve gaz şirketlerinin yararlanmalarının yolunu açacak değişiklikler yapmasını istedi. Amerika’nın Sesi Radyosu’nun haberine göre, Enerji sektöründen şirketler, FED’in kredi programının kurallarını değiştirmesini talep eden yaklaşık 2 bin mektup gönderdiler. 

Amerika Bağımsız Petrol Birliği de (IPAA) FED'e mektup gönderdi. IPAA mektubunda, "Petrol ve gaz üreticileri hükümetin desteğini bekliyorlar ve bu ekonomik bozulmada ayakta kalmalarına yardım için bir köprü arıyorlar" ifadelerini kullandı.

Etiketler : , , , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler