1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD petrol şirketlerine kolay kredinin yollarını arıyor

ABD petrol şirketlerine kolay kredinin yollarını arıyor

ABD, virüs salgını ve talep daralması nedeniyle zor durumdaki petrol şirketleri için kredi kolaylığı sağlamayı değerlendiriyor.

ABD petrol şirketlerine kolay kredinin yollarını arıyor

Enerji Günlüğü - ABD, virüs salgını ve talep daralması nedeniyle zor durumdaki petrol şirketleri için kredi kolaylığı sağlamayı değerlendiriyor.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Bloomberg News'a verdiği demeçte, zor durumda olan ve federal yardım arayışına giren Amerikan petrol şirketleri için bir devlet kredi programı oluşturmayı değerlendirmekte olduklarını bildirdi. Mnuchin, "Petrol ve gaz sektörüne destek için bir kredi kolaylığı sağlamayı değerlendiriyoruz. Bir çok farklı seçeneği değerlendiriyoruz. Ancak henüz herhangi bir sonuca varmadık" diye konuştu.

DEMOKRATLARDAN FED’E ÇAĞRI

Öte yandan ABD Merkez Bankası - FED’e yaklaşık 2 bin mektup göndererek kredi programına sektörün de dahil edilmesini talep eden ABD enerji sektörüne Demokratlardan tepki geldi. ABD'de Kongre'nin 2 Demokrat üyesi, FED'i açıklanan 600 milyar dolarlık acil kredi programından yararlanmak için petrol ve gaz sektöründen gelen talepleri reddetmeye çağırdılar. 

Senatör Edward Markey ve Temsilciler Meclisi üyesi Nanette Diaz Barraghan, FED'e bir mektup yazarak, koronavirüsten zarar gören küçük ve orta ölçekli işletmelerin yararlanmaları için oluşturulan 600 milyar dolarlık kredi programına enerji sektörünü dahil edecek bir değişiklik yapılmamasını istediler. FED şu ana kadar bu taleplere yanıt vermiş değil.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler