1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD Dakota petrol boru hattına federal mahkemeden destek

ABD Dakota petrol boru hattına federal mahkemeden destek

Enerji Günlüğü - ABD'de Washington DC Bölge Mahkemesi, Kızılderili kabilelerinin Dakota Access petrol boru hattının durdurulması talebini geri çevirdi.Amerika...

ABD Dakota petrol boru hattına federal mahkemeden destek

Enerji Günlüğü - ABD'de Washington DC Bölge Mahkemesi, Kızılderili kabilelerinin Dakota Access petrol boru hattının durdurulması talebini geri çevirdi.

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) yapımı devam eden ve başta Standing Rocks kabilesi olmak üzere yerli halklara ait birçok toprak üzerinden ve kutsal kabul ettikleri sulardan ve mezarlıklardan geçen Dakota petrol boru hattına Trump'ın ardından bir destek de federal yargıçtan geldi. ABD'de Washington DC Bölge Mahkemesi federal yargıcı James Boesberg, Amerikan kızılderili kabilelerinin yaptığı, Dakota Acess petrol boru hattına yapılacak nihai bağlantının inşaatının durdurulması talebini reddetti. 

Standing Rock Sioux ve Cheyenne River Sioux kabileleri, federal mahkemeye yaptıkları başvuruda Oahe gölünün altından geçecek boru hattının kutsal bir mekan olarak gördükleri bölgede bulunan dini terenlerini yapmalarını engelleyeceğini öne sürerek, projenin durdurulmasını istemişlerdi. 

Dakota Access boru hattının tamamlanması için Missori nehir sistemi içinde Oahe gölünün altından 335 metrelik bir alanı geçmesi gerekiyor. 

Energy Transfer şirketi tarafından geliştirilen, Illinois, Kuzey Dakota ve Güney Dakota'dan geçen 'Dakota Access' adlı 3.8 milyar dolarlık boru hattı projesinin yapımı, bölgedeki kutsal mezarlara zarar vereceği ve Missouri nehrinden sağlanan içme suyunu kirleteceği için Eylül ayından beri protesto ediliyor.

20 Ocak'ta Başkanlığı devralan Donald Trump da başkanlığı devralmasından sadece 5 gün sonra daha önce Obama'nın veto ettiği hattın inşaasına izin vermişti.

TRUMP ABD'Yİ PETROL BORU HATLARIYLA DONATACAK

KIZILDERİLİLERDEN DAKOTA PETROL BORU HATTI PROTESTOSU

Önceki ve Sonraki Haberler