1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. ABD iklim anlaşmasına Biden ile bugün dönüyor

ABD iklim anlaşmasına Biden ile bugün dönüyor

Bugün ABD Başkanlık görevini devralacak olan Joe Biden, ABD'nin Paris İklim Anlaşması'na dönüşü için sürecin başlatılması emrini verecek ve Keystone XL petrol boru hattı için verilen başkanlık emrini ortadan kaldıracak. 

ABD iklim anlaşmasına Biden ile bugün dönüyor

Enerji Günlüğü - Bugün ABD Başkanlık görevini devralacak olan Joe Biden, ABD'nin Paris İklim Anlaşması'na dönüşü için sürecin başlatılması emrini verecek ve Keystone XL petrol boru hattı için verilen başkanlık emrini ortadan kaldıracak. 

ABD Başkanı Joe Biden, bugün yemin ederek görevi Donald Trump'tan devraldıktan sonra özellikle pandemi, iklim değişikliği ve göç ile ilişkili 15 başkanlık emrine, kararnameye imza atacak. Biden'in Basın Sözcüsü Jen Psaki tarafından yapılan açıklamaya göre, bu yönetim kararları arasında Paris İklim Anlaşması ve Keystone XL petrol boru hattı da yer alacak.

ABD Başkanı Donald Trump'ın ilk kez 2017'de duyurduğu Paris İklim Anlaşması’ndan çekilme kararı 4 Kasım 2020 tarihinde resmi olarak yürürlüğe girmişti. Böylece ABD, anlaşmadan resmi olarak çekilen ilk ülke olmuştu. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler