1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Biden’den yeni petrol ve gaz sondajlarına yasak yolda

Biden’den yeni petrol ve gaz sondajlarına yasak yolda

ABD Başkanı Joe Biden, federal arazilerde yeni petrol ve gaz sondaj faaliyetlerini yasaklamayı planlıyor.

Biden’den yeni petrol ve gaz sondajlarına yasak yolda

Enerji Günlüğü - ABD Başkanı Joe Biden, federal arazilerde yeni petrol ve gaz sondaj faaliyetlerini yasaklamayı planlıyor.

ABD Başkanı Joe Biden, federal arazilerde yeni petrol ve gaz sondajları yapılmasını yasaklayacak adımlar açıklamayı planlıyor. New York Times'ın isminin açıklanmasını istemeyen kaynaklara dayandırdığı haberine göre Başkan Biden, yasağın ne kadar geniş olması gerektiğinin belirlenmesi için federal kuruluşlara doğrudan bir emir yayınlayacak. New York Times'e göre Biden’ın yarın bir kararname yayınlayarak vereceği emirler arasında federal arazilerin ve suların yüzde 30'unu 2030'a kadar hükümet tarafından korumaya alınması da bulunuyor.

Biden seçim kampanyası sorasında iklim değişikliği ile mücadeleye öncelik verme ve sondaj yasağı sözü vermişti. Biden göreve geldiği ilk gün Keystone XL isimli petrol boru hattı projesini iptal etmişti. Kanada petrolünü, ABD'nin Meksika Körfezi'ndeki rafinerilerine taşıyacak 2 bin 735 kilometrelik petrol boru hattı projesinin günde yaklaşık 800 bin varil petrol aktarımı yapacağı öngörülüyordu.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler