1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Biden’ın Keystone XL boru hattı kararına dava açılıyor

Biden’ın Keystone XL boru hattı kararına dava açılıyor

ABD'de çok sayıda eyalet Biden'in Keystone XL petrol boru hattı projesini iptal etme kararını mahkemeye taşıyacak.

Biden’ın Keystone XL boru hattı kararına dava açılıyor

Enerji Günlüğü - ABD'de çok sayıda eyalet Biden'in Keystone XL petrol boru hattı projesini iptal etme kararını mahkemeye taşıyacak.

ABD'de aralarında Teksas'ın da olduğu çok sayıda eyalet, Başkan Joe Biden'in Keystone XL petrol boru hattı için verilen izni iptal etme kararını mahkemeye taşıyacak. Teksas Baş Savcısı Ken Paxton, açılacak davada Başkan Biden'in ABD Kongresi'nin enerji politikasını tek taraflı olarak değiştirme yetkisi olmadığını savunacaklarını belirtti. 

DÜNYANIN EN KİRLİ PETROLÜ ‘KATRAN’ TAŞINACAKTI

Biden göreve geldiği ilk gün Keystone XL isimli petrol boru hattı projesini iptal etmişti. Kanada petrolünü, ABD'nin Meksika Körfezi'ndeki rafinerilerine taşıyacak 2 bin 735 kilometrelik petrol boru hattı projesinin günde yaklaşık 800 bin varil petrol aktarımı yapacağı öngörülüyordu. 

Kanada'nın Alberta ile ABD'nin Nebraska eyaletleri arasında kurulması öngörülen hat, Kanada’nın katran kumu sahalarından dünya piyasalarına dünyanın en kirli petrolü olan ‘katran’ı aktarmak için planlanmıştı. Olası bir kaza durumunda iklim ve çevreye vereceği büyük zarar nedeniyle çevreci örgütler ve yerli kızılderililer tarafından projeye karşı çıkılıyordu.

2015 Kasım ayında ABD Başkanı Barack Obama, çevrecilerin karşı çıktığı Keystone boru hattına ek olarak yapılması planlanan bin 900 kilometre uzunluğundaki Keystone XL boru hattı projesini veto etmişti. Ancak yeni Başkan Donald Trump 24 Mart 2017 tarihinde projeyi onaylamıştı. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler