1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Keystone XL Boru Hattı inşaatı tamamen durduruldu

Keystone XL Boru Hattı inşaatı tamamen durduruldu

Kanada petrolünü ABD'nin Meksika Körfezi'ndeki rafinerilere taşıyacak olan Keystone XL Boru Hattı projesi durduruldu.

Keystone XL Boru Hattı inşaatı tamamen durduruldu

Enerji Günlüğü - Kanada petrolünü ABD'nin Meksika Körfezi'ndeki rafinerilere taşıyacak olan Keystone XL Boru Hattı projesi durduruldu.

Çevre koruma grupları ve Nebraska'da yaşayan Amerikan yerlilerinin 10 yılı aşkın süredir mücadele yürüttükleri Keystone XL Boru Hattı projesi durduruldu. Kanada'nın Alberta eyaletinden ABD'de Nebraska'ya kadar inen 1900 kilometrelik petrol boru hattının inşaatı, Başkan Joe Biden'in proje ruhsatını iptal etmesinden aylar sonra tamamen durduruldu. 

Projeyi yürüten TC Energy şirketi bir açıklama yaparak, donanımların sökülmesi ve inşaatın planlandığı bölgeden güvenli bir şekilde çıkışın sağlanması için yerel yetkililerle işbirliği yapacağını bildirdi.

DÜNYANIN EN KİRLİ PETROLÜ ‘KATRAN’ TAŞINACAKTI

Biden göreve geldiği ilk gün projeyi iptal etmişti. Proje Kanada’nın katran kumu sahalarından dünya piyasalarına dünyanın en kirli petrolü olan ‘katran’ı aktarmak için planlanmıştı. Hattın günde yaklaşık 800 bin varil petrol aktarımı yapacağı öngörülüyordu. 

Olası bir kaza durumunda iklim ve çevreye vereceği büyük zarar nedeniyle çevreci örgütler ve yerli kızılderililer tarafından projeye karşı çıkılıyordu. 2015 Kasım ayında ABD Başkanı Barack Obama, çevrecilerin karşı çıktığı Keystone boru hattına ek olarak yapılması planlanan 1900 kilometre uzunluğundaki Keystone XL boru hattı projesini veto etmişti. Ancak yeni Başkan Donald Trump 24 Mart 2017 tarihinde projeyi onaylamıştı. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler