1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Biden iklim değişikliği kararnamelerini imzaladı

Biden iklim değişikliği kararnamelerini imzaladı

ABD Başkanı Joe Biden, iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında yenilenebilir enerjiyi de destekleyen bir dizi başkanlık kararnamesini imzaladı. 

Biden iklim değişikliği kararnamelerini imzaladı

Enerji Günlüğü - ABD Başkanı Joe Biden, iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında yenilenebilir enerjiyi de destekleyen bir dizi başkanlık kararnamesini imzaladı. 

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre ABD Başkanı Joe Biden dün iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında bir dizi adımı içeren kararnameleri imzaladı. Kararnameler görevine geçen hafta başlayan Biden’ın iklim değişikliği ve çevre politikasıyla ilgili izleyeceği yolun göstergesi niteliğini taşıyor.

Biden’ın imzaladığı kararnameler, federal arazilerde petrol ve doğal gaz işletim sözleşmelerinin durdurulması, fosil yakıtlara sağlanan devlet desteğinin azaltılması, yoksul ve azınlıkların yaşadığı bölgeleri kirlilikten korumaya yönelik tedbirlerin güçlendirilmesini öngörüyor. Joe Biden göreve geldiği ilk gün Kanada ile yürütülen ancak çevrecilerin karşı çıktığı Keystone XL petrol boru hattı projesini iptal etmişti.

Biden’in imzaladığı temiz enerji başkanlık kararnamesi ile de kamu temiz enerji araçlarının alımı ve direnç artırma planlarının hazırlanması teşvik ediliyor.

BİDEN KUZEY AKIM 2’NİN AVRUPA İÇİN KÖTÜ FİKİR OLDUĞUNA İNANIYOR

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada ayrıca Biden'in Rus doğal gazını Baltık Denizi'nin altından Almanya'ya taşıyacak Kuzey Akım 2 Doğal Gaz Boru Hattı’nın Avrupa için "kötü bir fikir" olduğuna inandığı ifade edildi. Yapılan açıklamada, Biden yönetiminin Kuzey Akım 2 projesine yönelik olarak Trump döneminde getirilen sınırlamaları gözden geçireceği de ifade edildi. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler