1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Keystone XL petrol boru hattı projesine bir onay daha

Keystone XL petrol boru hattı projesine bir onay daha

Enerji Günlüğü - Kanadalı katran kumu şirketi TransCanada şirketinin hayata geçirmeyi planladığı tartışmalı Keystone XL Boru Hattı Projesi Nebraska...

Keystone XL petrol boru hattı projesine bir onay daha

Enerji Günlüğü - Kanadalı katran kumu şirketi TransCanada şirketinin hayata geçirmeyi planladığı tartışmalı Keystone XL Boru Hattı Projesi Nebraska Eyaleti tarafından da onaylandı.

Kanada'nın katran kumu sahalarından dünya piyasalarına dünyanın en kirli petrolü olan katranı aktarmak için planlanan ve olası bir kaza durumunda iklim ve çevreye vereceği zarar nedeniyle çevreci örgütler tarafından dikkatle incelenen ve karşı konulan boru hattı projesine Nebraska Eyaleti’nden de onay geldi. Nebraska Kamu Hizmetleri Komisyonu, Keystone XL boru hattı için onay verildiğini açıkladı. Böylece boru hattı projesi, güzergahı üzerindeki ABD’nin Montana ve Güney Dakota eyaletlerinden sonra Nebraska eyaletinin de onayını aldı.

Açıklamada, boru hattının, proje sahibi Kanadalı enerji firması TransCanada’nın planladığı güzergah yerine, Nebraska’da tarıma elverişli arazileri daha az etkileyecek alternatif bir güzergah üzerine inşa edilebileceği kaydedildi.

2015 Kasım ayında ABD Başkanı Barack Obama, çevrecilerin karşı çıktığı Keystone boru hattına ek olarak yapılması planlanan bin 900 kilometre uzunluğundaki Keystone XL boru hattı projesini veto etmişti. Ancak yeni Başkan Donald Trump 24 Mart 2017 tarihinde projeyi onaylamıştı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler