1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Kanada yerlileri doğalgaz yerine somonları tercih etti

Kanada yerlileri doğalgaz yerine somonları tercih etti

Enerji Günlüğü - Kanada'nın İngiliz Kolumbiyası eyaletinde yaşayan yerli Lax Kw’alaams topluluğu doğalgaz terminali yapımı için kendilerine teklif...

Kanada yerlileri doğalgaz yerine somonları tercih etti

Enerji Günlüğü - Kanada'nın İngiliz Kolumbiyası eyaletinde yaşayan yerli Lax Kw’alaams topluluğu doğalgaz terminali yapımı için kendilerine teklif edilen 837 milyon doları reddetti.

New York Times gazetesinde yer alan habere göre, 3600 kişilik topluluk, The Pacific NorthWest LNG şirketinin yerleşim yerlerine yakın bir arazide kurmayı planladığı doğalgaz terminalini somonların doğal ortamını olumsuz etkileyeceği gerekçesiyle veto etti.

SORUN PARA DEĞİL MESAJI 

Topluluğun belediye başkanı Garry Reece yaptığı açıklamada, topluluğun projenin çevresel etkilerini farkettiğini belirterek, kendilerine teklif edilen bir milyar Kanada dolarını reddetmelerinin meselenin sadece para olmadığı yönünde güçlü bir mesaj olduğunu söyledi.

The Pacific NorthWest LNG şirketi 40 yıl boyunca topluluk üyeleri arasında dağıtılması için bir milyar Kanada dolarında fazla bir ücret teklif etmişti. Şirket ayrıca deniz yaşamına verilen zararı azaltmak için bir asma köprü kurma sözü de vermişti.

Daha önce de Kanada'da bazı önemli altyapı projeleri yerel topluluklar tarafından reddedilmişti. Alberta ve İngiliz Kolumbiyası arasında inşa edilmesi planlanan The Northern Gateway boru hattı projesi de yerli kızılderili toplulukları tarafından reddedilmişti. Yine, Kanada ve ABD arasında inşa edilmesi planlananKeystone XL boru hattı projesi de güçlü çevreci muhalefeti nedeniyle hala Washington'un onayını bekliyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler