1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Trump yönetimi petrol boru hattı projelerini canlandırmaya çalışıyor

Trump yönetimi petrol boru hattı projelerini canlandırmaya çalışıyor

Enerji Günlüğü - ABD'de Obama döneminde çevresel faktörler nedeniyle iptal edilen boru hatlarının çevreyi mahvetme riskine rağmen yeniden hayata geçirilmeye...

Trump yönetimi petrol boru hattı projelerini canlandırmaya çalışıyor

Enerji Günlüğü - ABD'de Obama döneminde çevresel faktörler nedeniyle iptal edilen boru hatlarının çevreyi mahvetme riskine rağmen yeniden hayata geçirilmeye başlandığı belirtildi.

KPMG ‘Petrol ve Gaz Raporu’nda, Obama döneminde çevresel faktörler nedeniyle iptal edilen boru hatlarının çevreyi mahvetme riskine rağmen yeniden hayata geçirilmeye başlandığı belirtildi. Raporda, Trump yönetimi, boru hattı projelerinin önünü kesen engelleri ortadan kaldırmak için çok hızlı hareket ettiği kaydedilerek, yine de izin sürecinde yaşanan zorlukların eyalet düzeyinde sürecceği ve ticari korumacılık yanlısı kampanya vaatlerinin bazılarının yerine getirilemeyeceği kaydedildi. 

Raporda “Trump yönetimi, Barack Obama döneminde Amerikan Ordusu Mühendisler Birliği (USACE) tarafından alınan, Kuzey Dakota'daki Oahe Gölü’nün altından geçmesi planlanan boru hattını iptal eden kararı bozdu ve projenin tamamlanmasının önünü açtı. Keystone XL boru hattı için başkanın izin çıkarmış olmasına rağmen, Nebraska'da eyalet düzeyindeki sorunlar nedeniyle inşaatın zamanlaması ile ilgili hala belirsizlik hâkim. TransCanada kapsamındaki proje Şubat ayında Nebraska Kamu Hizmetleri Komisyonuna (PSC) tekrar getirildi. Teorik olarak bakıldığında yedi ay içinde komisyonun bir karar alması gerekiyor. Ancak bu sürenin beş ay daha uzatılması mümkün. En iyi durumda nihai karar 2017 yılı sonlarına doğru verilecek. Süreçte yaşanacak yasal sıkıntıların projeyi biraz daha öteleyebileceği beklense de, boru hattının 2019 yılında faaliyete geçebileceği düşünülüyor.” ifadeleri yer aldı.

Dakota petrol boru hattı projesi, Kızılderililere ait birçok toprak üzerinden ve kutsal kabul ettikleri sulardan ve mezarlıklardan geçeceği için yoğun protestolarla karşılanmıştı.

KIZILDERİLİLERDEN DAKOTA PETROL BORU HATTI PROTESTOSU

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler