1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Biden iklim değişikliğiyle mücadele sözünü yineledi

Biden iklim değişikliğiyle mücadele sözünü yineledi

Yeni ABD Başkanı Joe Biden, Paris İklim Anlaşması’na yeniden taraf olacağına yönelik taahhüdünü yineledi. 

Biden iklim değişikliğiyle mücadele sözünü yineledi

Enerji Günlüğü - Yeni ABD Başkanı Joe Biden, Paris İklim Anlaşması’na yeniden taraf olacağına yönelik taahhüdünü yineledi. 

Şimdiye kadar iklim konusunda en iddialı savları ortaya koyan ABD başkan adayı Joe Biden'in seçilmesi, kampanya süresince ekonomik toparlanma ve istihdam programının merkezine aldığı temiz enerji ve iklim değişikliğine dirençli altyapı yatırımlarına 2 trilyon dolar sağlamaya yönelik tutumuyla, ABD'de federal ölçekte yeni bir iklim politikası dönemine işaret ediyor. ABD’nin Başkan Trump yönetiminde Paris Anlaşması’ndan çekilme talebinin yürürlüğe girdiği günde Biden, Paris Anlaşması’na yeniden taraf olacağına yönelik taahhüdünü yineledi. 

BİDEN ANLAŞMAYA YENİDEN TARAF OLABİLİR

Senato'daki çoğunluğun Cumhuriyetçilerden oluşması, iklim değişikliğiyle mücadeleye yönelik önemli önlemleri içeren yeşil teşvik paketinin geçirilmesi olasılığının azaldığı anlamına geliyor. Bununla birlikte, Demokratların temiz enerji ve sürdürülebilir altyapı harcamalarını artırmak üzere uygulamaya koyabileceği başka yaklaşımlar bulunuyor. Kongre'nin tam desteği olmadığı durumda dahi, Biden Paris Anlaşması'na yeniden taraf olabilir, Yeşil İklim Fonu'na yeniden katılabilir, fosil yakıt teşviklerinin küresel ölçekte sonlandırılması amacıyla baskı oluşturabilir ve diğer ülkelerin iklim değişikliğiyle daha etkin mücadele etmesi talebini güçlendirebilir. 

Biden aynı zamanda, ABD içerisinde çevresel düzenlemeleri eski haline getirerek güçlenmesini sağlayabilir, temiz enerjiyi öncelikli hale getirebilir ve fosil yakıtların gelişimine yönelik kısıtlamalar getirebilir. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler