1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD, Rusya ve Suudi Arabistan petrol görüşmelerine başladı

ABD, Rusya ve Suudi Arabistan petrol görüşmelerine başladı

ABD ve Rusya enerji bakanları petrol piyasası konusunda görüşürlerken, ABD Başkanı Donald Trump Suudi Arabistan ve Rusya’nın görüşmelerine katılabileceğini açıkladı.

ABD, Rusya ve Suudi Arabistan petrol görüşmelerine başladı

Enerji Günlüğü - ABD ve Rusya enerji bakanları petrol piyasası konusunda görüşürlerken, ABD Başkanı Donald Trump Suudi Arabistan ve Rusya’nın görüşmelerine katılabileceğini açıkladı.

ABD Enerji Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, ABD Enerji Bakanı Dan Brouillette ve Rus meslektaşı Aleksander Novak, global petrol piyasasındaki düşüşün ele alındığı bir görüşme gerçekleştirdiler. Novak ve Brouillette, diğer büyük petrol üreticileri ve tüketicilerinin de yer aacağı görüşmelerde bulunmak konusunda anlaştılar. Brouillette ile Novak arasındaki görüşme, Trump ile Putin'in yaptıkları telefon görüşmesinin ardından gerçekleşti. 

ABD Enerji Bakanlığı Sözcüsü Shaylyn Hynes de yaptığı açıklamada, "Brouillette ve Novak global petrol piyasalarındaki cari oynaklık konusunda yapıcı görüşme gerçekleştirdiler. Enerji piyasalarındaki gelişmeleri tartıştılar ve dünya ekonomisindeki bu benzeri görülmemiş bozulmanın düzeltilmesi için büyük enerji üreticileri ve tüketicileri ile, G20 dahil, diyaloğa devam etmek konusunda görüş birliğine vardılar" diye konuştu.

TRUMP: SUUDİ ARABİSTAN RUSYA GÖRÜŞMELERİNE KATILABİLİRİM

ABD Başkanı Donald Trump, ihtiyaç olması halinde, petrol fiyatlarında yaşanan keskin düşüşü konuşmak üzere, Suudi Arabistan ve Rusya'ya katılabileceğini söyledi. Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman ve Rusya Devlet Başkanı Putin ile yaptığı görüşmeler konusunda açıklama yapan Trump, "İki ülke petrol fiyatlarındaki durumu tartışıyorlar ve eğer ihtiyaç olur ise uygun zamanda onlara katılırım" diye konuştu.

KREMLİN: SUUDİ ARABİSTAN İLE GÖRÜŞME YOK

Tüm bu açıklamalara rağmen, Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, petrol piyasalarının durumu konusunda şu anda Rusya ile Suudi Arabistan arasında bir görüşme olmadığını söyledi. Peskov, Putin'in Suudi Arabistan liderliği ile bir telefon görüşmesi yapma yönünde şu an için bir planı bulunmadığını da ifade etti. Ancak Peskov, gerektiği takdirde taraflar arasında hızla bir görüşmenin ayarlanabileceğini de vurguladı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler