1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD stratejik rezervlerinden petrol satışını değerlendiriyor

ABD stratejik rezervlerinden petrol satışını değerlendiriyor

ABD, son 7 yılın en yüksek seviyesine çıkan akaryakıt fiyatlarını dengelemek amacıyla olağanüstü durumlara karşı tuttuğu stratejik petrol rezervlerinden petrol satmayı değerlendiriyor.

ABD stratejik rezervlerinden petrol satışını değerlendiriyor

Enerji Günlüğü - ABD, son 7 yılın en yüksek seviyesine çıkan akaryakıt fiyatlarını dengelemek amacıyla olağanüstü durumlara karşı tuttuğu stratejik petrol rezervlerinden petrol satmayı değerlendiriyor.

ABD Enerji Bakanı Jennifer Granholm stratejik rezervlerden petrol satışının değerlendirildiği sinyali verdi. Financial Times gazetesinin haberine göre Bakan, Biden yönetiminin benzin fiyatlarında yaşanan artıştan rahatsız olduğunu tekrarlayarak, "Tüm seçeneklerimiz masada" ifadesini kullandı. Granholm, stratejik rezervlerin de değerlendirilen seçenekler arasında olduğunu kaydetti. ABD'de ortalama benzin fiyatı litre başına 3,19 dolarla 7 yılın en yüksek seviyelerine çıkmıştı. 

60 MİLYON VARİL REZERV SERBEST BIRAKILABİLİR

Goldman Sachs ise ABD'nin stratejik rezervlerden petrol satması halinde 60 milyon varillik rezervi serbest bırakacağını, bunun da fiyatta 3 dolarlık negatif risk yaratacağını belirtti. 

ABD'nin 1975 yılında oluşturduğu stratejik petrol rezervleri Louisiana ve Teksas kıyılarında tuz mağaralarında tutuluyor. Rezerv kapasitesi ise 714 milyon varil.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler