1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD’den stratejik rezervlerden petrol satışına onay

ABD’den stratejik rezervlerden petrol satışına onay

ABD, petrol fiyatlarının geriletilmesine yardım amacıyla Stratejik Petrol Rezervleri'nden 18 milyon varil petrol satışını onayladı.

ABD’den stratejik rezervlerden petrol satışına onay

Enerji Günlüğü - ABD, petrol fiyatlarının geriletilmesine yardım amacıyla Stratejik Petrol Rezervleri'nden 18 milyon varil petrol satışını onayladı.

ABD Enerji Bakanlığı, enerji krizine karşı hazırlıklı olmak amacıyla olağanüstü durumlara karşı tuttuğu 'Stratejik Petrol Rezerv'lerinden 18 milyon varil petrol satılmasına onay verdi. 

ABD Başkanı Joe Biden, petrol fiyatlarının geriletilmesine yardım için stratejik petrol rezervlerinden 50 milyon varilin serbest bırakılacağını açıklamıştı. Kasım ayında Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada ise 50 milyon varil petrolün 32 milyon varillik kısmının, kredi olarak piyasaya verileceği ve 18 milyon varillik kısmının da önümüzdeki birkaç ay sürecinde satılacağı bildirilmişti.

İLK SATIŞ EXXONMOBİL’E

Verilen onay çerçevesinde ilk petrol satışı 4,8 milyon varil ile ExxonMobil'e yapıldı.  

ABD ile birlikte hareket eden tüketici ülkeler, 70-80 milyon varili bulabilecek rezerv satışı yapacaklarını açıklamışlardı. ABD yatırım bankası Goldman Sachs ise açıklanan bu stratejik petrol rezervi satışlarının okyanusta bir damla olduğunu ve  petrol fiyatında 2 dolar/varilden daha az etkiye yol açacağını belirtmişti.

 

Etiketler : , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler