1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Goldman Sachs: Stratejik petrol rezervi satışları okyanusta bir damla

Goldman Sachs: Stratejik petrol rezervi satışları okyanusta bir damla

Goldman Sachs, ABD’nin öncülüğündeki stratejik petrol rezerv satışlarını ‘okyanusta bir damla’ya benzeterek, fiyat artışını sınırlama beklentilerini karşılamadığını açıkladı.

Goldman Sachs: Stratejik petrol rezervi satışları okyanusta bir damla

Enerji Günlüğü - Goldman Sachs, ABD’nin öncülüğündeki stratejik petrol rezerv satışlarını ‘okyanusta bir damla’ya benzeterek, fiyat artışını sınırlama beklentilerini karşılamadığını açıkladı.

ABD yatırım bankası Goldman Sachs, ABD Başkanı Joe Biden'in yaptığı stratejik petrol rezervlerinden 50 milyon varilin serbest bırakılacağı açıklamasının piyasa beklentilerini karşılamadığını açıkladı. 

“SATIŞLARIN FİYATA ETKİSİ 2 DOLAR/VARİLDEN DAHA AZ”

ABD ile birlikte hareket eden tüketici ülkelerin 70-80 milyon varili bulabilecek rezerv satışlarının piyasanın fiyatladığı 100 milyon varillik satışın çok altında kaldığını ifade eden Goldman Sachs analistleri, "Okyanusta bir damla" başlığı ile yaptıkları değerlendirmede, "Bizim yaptığımız fiyatlama modeline göre, bu miktarda bir stratejik rezerv satışı petrol fiyatında 2 dolar/varilden daha az etkiye yol açacak" ifadelerini kullandılar.  

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler