1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Japonya, rezervlerinden 4,2 milyon varil petrol satacak

Japonya, rezervlerinden 4,2 milyon varil petrol satacak

Petrol fiyatlarını kontrol altına almak amacıyla ABD liderliğindeki işbirliğine katılan Japonya, stratejik rezervlerinden 4,2 milyon varil petrol satacak.

Japonya, rezervlerinden 4,2 milyon varil petrol satacak

Enerji Günlüğü - Petrol fiyatlarını kontrol altına almak amacıyla ABD liderliğindeki işbirliğine katılan Japonya, stratejik rezervlerinden 4,2 milyon varil petrol satacak.

Japonya, hızla yükselen küresel petrol fiyatlarının kontrol altına alınması çabası çerçevesinde ABD ile koordinasyon içinde rezervlerinden petrol satma kararı aldı. Nikkei gazetesinin haberine göre Japonya, yapacağı ihaleler ile ulusal rezervlerinden 4,2 milyon varil petrol satacak. 

Konuya yakın kaynaklara dayandırılan habere göre, rezervlerden ham petrol satışı için ihaleler yıl sonuna kadar yapılacak. Satılacak petrol miktarı Japonya'nın bir veya iki günlük talebini karşılayacak seviyede.  

ABD Başkanı Joe Biden ülkenin stratejik petrol rezervlerinden 50 milyon varilin serbest bırakılacağını açıklamıştı. Beyaz Saray yönetimi de stratejik petrol rezervlerinden satışın Çin, Hindistan, Japonya, Güney Kore, Birleşik Krallık ve Hindistan ile birlikte yapılacağını duyurmuştu. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler