1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Japonya da stratejik rezervlerinden petrol satışına hazırlanıyor

Japonya da stratejik rezervlerinden petrol satışına hazırlanıyor

ABD ve Çin'in ardından Japonya da fiyat artışlarını önlemek amacıyla stratejik petrol rezervlerinin bir kısmını satmayı değerlendiriyor.  

Japonya da stratejik rezervlerinden petrol satışına hazırlanıyor

Enerji Günlüğü - ABD ve Çin'in ardından Japonya da fiyat artışlarını önlemek amacıyla stratejik petrol rezervlerinin bir kısmını satmayı değerlendiriyor.  

Japonya, stoklarından petrol satışı yapmayı değerlendiren ABD ve Çin'e katıldı. Japonya Başbakanı Fumio Kishida yaptığı açılamada, fiyat artışlarını önlemek amacıyla hangi adımları atabileceklerini gözden geçirdiklerini belirterek, “Aralarında ABD'nin de olduğu ülkeler ile potansiyel işbirliğini değerlendiriyoruz" diye konuştu. 

İKİ SEÇENEK BULUNUYOR

Asahi gazetesinin haberine göre, Japon hükümetinin değerlendirdiği seçeneklerden biri, petrol rezervlerinin bir kısmını satmak ve buradan gelecek kaynağı akaryakıt fiyatlarındaki artışı frenlemek için sübvansiyon olarak kullanmak. İkinci bir seçenek olarak da petrol rezervlerinin talebi karşılamak için yeterli olacağı gün sayısında indirim yapmak. Japonya'da hali hazırda kamunun 90 günlük talebi, özel sektöründe 70 günlük talebi karşılayacak petrol stoğu tutmaları gerekiyor. 

JAPONYA VE ABD BİRLİKTE REZERV SATIŞINA HAZIRLANIYOR

Japon Yomiuri gazetesine göre de Japonya ve ABD birlikte rezerv satışı yapmaya hazırlanıyor. Habere göre iki ülke bu hafta petrol rezervlerinin kullanıma açılmasına ilişkin ortak bir açıklama planlıyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler