1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. ABD ve Çin iklim için daha aktif işbirliği yapacak

ABD ve Çin iklim için daha aktif işbirliği yapacak

Paris İklim Anlaşması koşullarının uygulanmasında daha hassas olma sözü veren ABD ve Çin, iklim değişikliğiyle mücadelede daha aktif iş birliği yapacaklar.

ABD ve Çin iklim için daha aktif işbirliği yapacak

Enerji Günlüğü - Paris İklim Anlaşması koşullarının uygulanmasında daha hassas olma sözü veren ABD ve Çin, iklim değişikliğiyle mücadelede daha aktif iş birliği yapacaklar.

Göreve başladığı ilk gün Paris İklim Anlaşması’na geri dönen ABD Biden yönetimi, ticari savaş halinde olduğu Çin ile iklim için bir araya geldiler. ABD ile Çin'den 'iklim değişikliği' için ortak bir iş birliği mesajı yayınladılar. ABD ile Çin'in iklim değişikliyle mücadele özel temsilcileri John Kerry ile Xie Zhenhua, Çin'in Şangay kentinde iki gün süren görüşmelerinin ardından yapılan açıklamada, ABD ile Çin'in iklim değişikliğiyle mücadelede daha aktif iş birliği yapması gerektiğine vurgu yapıldı. Açıklamada, Paris İklim Anlaşması koşullarının uygulanmasının iklim değişikliğiyle mücadelede vazgeçilmez bir husus olduğu ve her iki ülkenin de bu konuda hassas olacağı belirtildi.

6 madde halinde açıklanan işbirliği kapsamında, her iki ülkenin de küresel karbon emisyonunun azaltılmasında kendi paylarına düşen yükümlülükleri yerine getirmesi gerektiği belirtildi. Her iki ülkenin de 22-23 Nisan'da yapılacak İklim Değişikliği Liderler Zirvesi’ni heyecanla beklediği kaydedilerek, Kasım ayında Glasgow’da yapılacak İklim Değişikliği Konferansı’nda Zirvenin küresel iklim hedefini yükseltme hedefini paylaştıkları ifade edildi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden'in İklim Özel Temsilcisi John Kerry, geçen hafta Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Konferansı (COP26) ile ilgili temaslarda bulunmak üzere Çin’e gitmişti.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler