1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD Venezuela'ya petrol yaptırımını değerlendiriyor

ABD Venezuela'ya petrol yaptırımını değerlendiriyor

Enerji Günlüğü - ABD, Nicolas Maduro'yu serbest ve adil bir seçime gitmeye zorlama gerekçesiyle Venezuela’nın ham petrol ihracatına yönelik yaptırımlar...

ABD Venezuela'ya petrol yaptırımını değerlendiriyor

Enerji Günlüğü - ABD, Nicolas Maduro'yu serbest ve adil bir seçime gitmeye zorlama gerekçesiyle Venezuela’nın ham petrol ihracatına yönelik yaptırımlar uygulamayı değerlendiriyor. 

S&P Global Platts'in konuyla ilgili kaynaklardan aldığı bilgilere göre, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi, bazı ABD rafinerilerine Venezuela’nın ham petrol ihracatına yönelik bir takım yeni yaptırımları değerlendiriyor. 

Yaptırımlar askeri alanın yanı sıra, Venezuela’nın ABD’ye ihraç ettiği günde yaklaşık 500 bin varil (bpd) ham petrol üzerinde yoğunlaşacak. ABD'li rafineriler, Ekim ayında ortalama 505,870 milyar ton Venezuela ham petrol ithal etti. Bu oran Eylül ayında yaklaşık 629.480 milyar ton seviyesindeydi.

Trump yönetiminin henüz nihai bir karara varmadığı kaydediliyor. ABD hali hazırda Venezuela'nın altın sektörüne yaptırım uyguluyor ve yatırımcıların Venezuela'nın temerrüde düşmüş borçları için yeniden müzakere yürütmelerini engelliyor. ABD iki yıl önce Venezuela hükümeti ve devlet petrol şirketi PDVSA tarafından çıkarılan borç ve öz sermaye alım satımını yasaklayan yaptırımlar uygulamıştı. Hazine Bakanlığı ayrıca Venezuelalı üst düzey hükümet yetkililerine karşı çeşitli kısıtlamalar getirdi. Venezuela Devlet Başkanı Maduro, ABD tarafından kara listeye alınanların arasındaydı. Maduro yaptığı açıklamada bunun bir şeref olduğunu söylemişti.

 
Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler