1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD Venezuela’ya petrol yaptırımlarını hafifletecek 

ABD Venezuela’ya petrol yaptırımlarını hafifletecek 

ABD, Venezuela’nın petrol ihracatına uyguladığı yaptırımları gevşeterek Rus petrolünün yaratacağı boşluğu doldurmayı planlıyor.

ABD Venezuela’ya petrol yaptırımlarını hafifletecek 

Enerji Günlüğü - ABD, Rus petrolünün ithalatını yasaklamayı değerlendiriyor. Bunun için Venezuela’nın petrol ihracatı yaptırımlarını gevşetmeyi planlıyor.

ABD yönetimi, petrol fiyatını düşürmek amacıyla dünyanın en büyük petrol rezervine sahip ülkesi Venezuela'ya uygulanan ekonomik yaptırımları hafifleterek ülkenin küresel pazara daha fazla petrol satmasını sağlamaya çalışıyor. Rusya’nın Ukrayna’yı işgali nedeniyle Rus petrolünün ithalatını yasaklamayı değerlendiren ABD, Rus petrolünün ikamesi için Venezuela ile müzakerelerde bulundu. 

ÇOK AZ İLERLEME SAĞLANDI

Rusya'nın önemli müttefiklerinden biri olan Venezuela’ya uygulanan yaptırımların gevşetilmesi için yapılan müzakereler 6 Mart 2022 Cumartesi günü Karakas'ta gerçekleştirildi. ABD'nin Rusya'nın önemli müttefiklerinden biri olan Venezuela'yı kendi tarafına çekmek için düzenlediği görüşmeler Cumartesi günü Karakas'ta gerçekleştirildi.  ABD heyetine Beyaz Saray'ın Latin Amerika danışmanı Juan Gonzalez liderlik etti. Heyet, Venezuela Devlet Başkanı Maduro ve Başkan Yardımcısı Rodriguez ile görüştü. Ancak yapılan görüşmelerde çok az ilerleme sağlandığı kaydedildi. 

Rusya-Ukrayna savaşının başladığı 24 Şubat'ta 98,08 dolardan açılan Brent petrolün varil fiyatı bugün itibarıyla yüzde 33,2 artarak 130,71 dolara çıktı. Brent petrolün varil fiyatı böylece, Temmuz 2008'den bu yana en yüksek seviyesini gördü.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler