1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Venezuela İran’dan 2. petrol tankerini aldı

Venezuela İran’dan 2. petrol tankerini aldı

İran Venezuela için inşa ettiği ikinci Aframax tankerini teslim etti.

Venezuela İran’dan 2. petrol tankerini aldı

Enerji Günlüğü - İran Venezuela için inşa ettiği ikinci Aframax tankerini teslim etti. Yeni tankerin 800 bin varil taşıma kapasitesi bulunuyor. 

İran Deniz Endüstrisi Şirketi SADRA tarafından inşa edilen ikinci Aframax (80.000 ila 120.000 metrik ton arasında ölü ağırlığa sahip petrol tankeri) tankerinin devir teslim töreni, İran ve Venezuela Devlet Başkanlarının çevrimiçi katılımıyla yapıldı.

İran ve Venezuela cumhurbaşkanları 11 Haziran 2022 günü, çevrimiçi bir video konferansta Basra Körfezi'ndeki tankerin güvertesine bağlanarak tankerin inşası hakkında bilgi aldılar. Aframax tankerinin teslimat belgeleri ise SADRA yöneticileri ile Venezuelalı yetkililer arasında yapılan görüşmede imzalandı.

Yeni tanker, iki ülke arasında daha önce imzalanan anlaşma kapsamında; Venezuela'nın İran'a sipariş ettiği ikinci tanker oldu. Anlaşmaya göre İran, Venezuela’ya iki petrol tankeri daha teslim edecek.

Venezuela ve İran ABD'nin petrol başta olmak üzere pek çok konuda yaptırım uyguladığı iki ülke. Geçtiğimiz günlerde ABD, Ukrayna-Rusya Savaşı nedeniyle azalan Rus petrol arzını dengelemek amacıyla Venezuela'ya yönelik petrol yaptırımlarını gevşetmişti

Yeni Aframax tankeri 250 metre uzunluğunda, 44 metre genişliğinde ve 21 metre yüksekliğinde. Tankerin 14,8 metre gövdesi, azami 15 knot hız kabiliyeti ve 800.000 varil petrol taşıma kapasitesi bulunuyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler