1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. ABD’de elektrikli araçlar için batarya materyali fabrikası kurulacak

ABD’de elektrikli araçlar için batarya materyali fabrikası kurulacak

ABD'de elektrikli araç bataryaları için önemli bileşenleri üreten ilk tesis kuruluyor. Redwood Materials, tesis için 3,5 milyar dolar yatırım yapacak. 

ABD’de elektrikli araçlar için batarya materyali fabrikası kurulacak

Enerji Günlüğü - Amerikalı batarya şirketi Redwood Materials, 3,5 milyar dolar yatırım ile Nevada'da elektrikli araçlar için batarya materyalleri fabrikası kuracak.

Lityum iyon bataryaları geri dönüştürmeyi ve elektromobilite ve elektrikli depolama sistemleri için batarya malzemeleri üretmeyi hedefleyen Amerikalı şirket Redwood Materials, elektrikli araç pazarı için yeni bir yatırım yapacak. Tesla'nın eski teknoloji şefi JB Straubel tarafından yönetilen Redwood Materials, Nevada eyaletinde 3,5 milyar dolar yatırımla elektrikli araçlar için batarya materyalleri fabrikası kuracağını duyurdu. 

Yatırım 10 yıllık bir süreçte tamamlanacak. Tesis, Nevada Eyaleti'nin Reno kentinde kurulacak ve ABD'de elektrikli araç bataryaları için önemli bileşenleri üreten ilk tesis olacak. 

Straubel yaptığı açıklamada, kuracakları tesis ile elektrikli araç üretiminde tedarik zincirini basitleştirmek istediklerini ifade etti. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler