1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Tesla nikel için Endonezya ile anlaştı

Tesla nikel için Endonezya ile anlaştı

Tesla, lityum bataryalarında kullanmak amacıyla Endonezya'daki nikel üreticileriyle 5 milyar dolar değerinde 5 yıllık anlaşma yaptı.

Tesla nikel için Endonezya ile anlaştı

Enerji Günlüğü - ABDli elektrikli araç üreticisi Tesla, batarya üretimi için Endonezya’dan 5 milyar dolar değerinde nikel alacak.

ABDli elektrikli araç üreticisi Tesla’nın, batarya yapımında kritik öneme sahip ham maddelerden biri olan nikel tedariki için yeni bir anlaşmaya vardığı kaydedildi. Endonezya Denizcilik ve Yatırım Bakanı Luhut Panjaitan CNBC’ye verdiği demeçte, Tesla'nın lityum bataryalarında kullanmak amacıyla Endonezya'daki nikel üreticileriyle 5 milyar dolar değerinde anlaşma yaptığını açıkladı. 5 yıllık anlaşma ile Tesla, Endonezya’nın nikel odaklı Morowali Endüstriyel Parkı’ndan nikel alacak.

Sivil toplum kuruluşları, geçtiğimiz ay Elon Musk'a gönderdikleri açık mektupta, ormansızlaşmaya ve su kirliliğini yol açacağı endişesiyle Endonezya'daki yatırım planlarının sonlandırılmasını talep etmişti.

Tesla lityum ihtiyacının yüzde 95’ini, kobalt ihtiyacının yarısından fazlasını ve nikel ihtiyacının üçte birinden fazlasını dokuz madencilik ve kimya şirketiyle yaptığı anlaşmalar üzerinden sağlıyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler