1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Tesla Semi tam yükle 805 kilometre yol gitti

Tesla Semi tam yükle 805 kilometre yol gitti

Tesla’nın Semi modeli elektrikli tırı, 805 km’lik mesafeyi tam yüklü halde başarıyla tamamladı.

Tesla Semi tam yükle 805 kilometre yol gitti

Enerji, Günlüğü - Tesla’nın Semi modeli elektrik motorlu tırı, tek şarj ile 805 km’lik mesafeyi tam yüklü halde başarıyla tamamladı.

Tesla’nın CEO’su Elon Musk, sosyal medyada paylaştığı mesajıyla; tam yüklü haldeki 36,74 tonluk (81,000 libre) Tesla Semi modeli elektrik motorlu tırın, 805 km’lik (500 mil) ilk yolculuğunun başarıyla tamamlandığını bildirdi. 

Tesla, Semi modeli elektrikli tırın lansmanını 2017'de yapmış; o tarihe 2019'da seri üretimin başlayacağını duyurmuştu. Ancak Semi’nin üretim süreci birkaç kez ertelenmişti. 2017’de 35 tonluk elektrikli bir kamyonun 500km yol katetmesi bile olağanüstü bir gelişme olarak yorumlanıyordu. 

CEO Elon Musk, geçmişteki paylaşımlarında Semi modelinin 96km hıza 20 saniyede çıkabildiğini ve boşalan aküsünün 30 dakikada %70 oranında doldurulabildiğini kaydetmişti.

Volvo, Freightliner ve Nikola gibi bazı markaların, Tesla Semi’nin üretiminin ertelenmesiyle tır kategorisindeki rekabette öne geçtikleri düşünülüyordu. Ancak Tesla Semi’nin tek şarj ile 805km menzili, yaklaşık 8 saatte tam yükle katetmesi, Tesla’nın rekabette hala önde olduğunu gösteriyor. 

8 saat, kamyon sürücülerinin mola verme mecburiyetine de denk gelen bir süre. Elektrikli tırların, dizel alternatiflere göre km başına çok daha düşük olan işletme maliyeti de birlikte düşünülünce, Tesla Semi'nin karayolu taşımacılığında önemli bir etki yaratması beklenebilir. 

Tesla Semi’nin ilk teslimatları için 01 Aralık 2022 günü bir etkinlik düzenleneceği bildirildi. İlk teslimatların, Semi’nin 2017’deki lansmanından sonra 100 adet sipariş veren Pepsi şirketine yapılacağı kaydedildi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler