1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Tesla’nın geliri beklentilerin altında kaldı

Tesla’nın geliri beklentilerin altında kaldı

ABD merkezli elektrikli araç üreticisi Tesla, 2022 yılı üçüncü çeyreğinde 3,3 milyar dolar kar açıkladı. Şirketin otomotiv geliri de %55 arttı.

Tesla’nın geliri beklentilerin altında kaldı

Enerji Günlüğü - ABDli elektrikli araç üreticisi ve inovasyon şirketi Tesla, yılın üçüncü çeyreğinde 21,4 milyar dolar ile beklentilerin altında bir gelir açıkladı. 

ABDli elektrikli araç üreticisi ve inovasyon şirketi Tesla, artan hammadde fiyatları, Gigafactory Berlin’in verimsizliği ve yurtdışı satışlarını etkileyen güçlü ABD Doları nedeniyle karlılığın düştüğünü görmeye devam ediyor. Şirket, 2022 yılı 3’üncü çeyreğinde beklentilerin altında sonuçlar açıkladı. Yaklaşık 3,3 milyar dolar kârla 21,4 milyar dolar rekor gelir elde eden şirketin otomotiv geliriyse yıllık bazda %55 artışla 18,69 milyar dolar oldu. Şirketin üçüncü çeyrekte  22,5 milyar dolar gelir elde etmesi bekleniyordu. 

MUSK TESLİMAT HEDEFLERİNDEN PEK EMİN DEĞİL

Şirket, lojistik ve tedarik zinciri sıkıntılarına rağmen araç teslimatlarında yıllık %50 büyüme görmeyi beklediğini tekrarladı. Bununla birlikte Tesla CEO’su Elon Musk’ın, 2024 baharına kadar resesyonun süreceğini düşündüğü ve lojistik zorluklarına dikkat çekerek bu yıl teslimatlarını %50 artırma hedefine ulaşamayabileceğini belirttiği aktarıldı. 

Elon Musk ayrıca, Tesla’nın geliştirdiği araç otonom sürüş yazılımının 2022’de onay alamayacağını duyurdu.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler