1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Tesla Çin’de ürettiği araçların tamamını satamadı

Tesla Çin’de ürettiği araçların tamamını satamadı

Tesla’nın Çin’deki fabrikasında bir ilk yaşandı. Şangay elektrikli araç fabrikasında üretim ve satış arasındaki fark Ekim ayında yaklaşık 16 bin ile en yüksek düzeye çıktı.

Tesla Çin’de ürettiği araçların tamamını satamadı

Enerji Günlüğü - ABDli elektrikli araç üreticisi Tesla, Şangay tesisinde Ekim ayında ürettiği araçların tamamını satamadı. Yaklaşık 16 bin araç şirketin elinde kaldı.

Amerikalı elektrikli araç üreticisi Tesla, Çin’in Şangay kentindeki üretim fabrikasında 2022 yılı Ekim ayında 87.706 araç üretirken, bunun sadece 71.704 adedini satabildi. Böylece Tesla’nın Şangay elektrikli araç envanterinde Ekim ayında yaklaşık 16.000 araç kaldı. Üretim ve satış arasındaki bu fark, Şangay fabrikası açıldığından beri en yüksek sayı.

TESLA HİSSE SATIŞLARI ARTTI

Tesla CEO’su Elon Musk, Twitter'ı 44 milyar dolara satın almasının ardından 3,95 milyar dolar değerinde daha Tesla hissesi sattı. Son satışla birlikte Musk'ın Twitter'ı satın almak için şirketin yönetim kuruluyla anlaştığı Nisan ayından bu yana toplamda yaklaşık 19,4 milyar dolar değerinde Tesla hissesi satılmış oldu. Reuters’in hesaplamasına göre, son hisse satışı Musk'ı Tesla'da yaklaşık %14'lük pay sahibi konumunda bırakıyor.

ABD’DE 40 BİN ARACI GERİ ÇAĞIRDI

Öte yandan Tesla, 2017-2021 model S ve X araçlarının tümsekten veya zorlu yollardan geçtiğinde güçten kesilerek stop ettiğini bildirerek ABD'de yaklaşık 40 bin aracını geri çağırdığını duyurdu. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler