1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD’de kayaç petrolü yatırımcıları rekor kar bekliyor

ABD’de kayaç petrolü yatırımcıları rekor kar bekliyor

ABDli kayaç petrolü üreticilerinin bu yıl 200 milyar dolar gelir elde etmeleri ve 2024 yılına kadar borçlarını kapatmaları bekleniyor.

ABD’de kayaç petrolü yatırımcıları rekor kar bekliyor

Enerji Günlüğü - ABDli kayaç petrolü yatırımcılarının bu yıl rekor kar elde etmeleri bekleniyor. Sektör elde ettiği karlarla doğal gaz yatırımı yapacak. 

ABD merkezli danışmanlık şirketi Deloitte LLP’nin yayınladığı rapora göre, ABDli kayaç (şeyl) petrolü üreticileri bu yıl 200 milyar dolar gelir elde edecekler ve 2024 yılına kadar borçlarını ödeyecekler. Petrolden doğalgaz üretimine kayan sektörün, kazanılan parayla doğalgaz yatırımları yapacağı kaydediliyor. Raporda,"Yatırımlar petrol fiyatlarından ayrışıyor ve sermaye harcamaları disiplini artık bir norm haline geldi" ifadesi kullanıldı. 

“YATIRIMLARDA DOĞAL GAZA DOĞRU BİR KAYMA GÖRÜYORUZ”

Deloitte'un ABD petrol, gaz ve kimyasallar lideri Amy Chronis Bloomberg’e verdiği röportajda, fosil yakıt üretim faaliyetlerinde doğal gaza doğru bir kayma gördüklerini açıkladı. Düşük karbonlu yakıtlara yapılan yatırımları artırmak için yeterli paraya sahip olacak olan kayaç gazı işletmecileri ABD doğal gaz havzalarını ikiye katlayacak.

LNG SEKTÖRÜ DE KARINI İKİYE KATLAYACAK

Rapor ayrıca ABD sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) operatörlerinin de bu yıl kârlarını geçen yıla göre ikiye katlayarak 59 milyar dolar kazanmalarını öngörüyor. Böylece sektörün 2013'ten 2020'ye kadar kaydettiği 45 milyar dolarlık zararı kolayca geri alması bekleniyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler