1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD’nin petrol ihracatı zirve yaptı

ABD’nin petrol ihracatı zirve yaptı

ABD’nin petrol ürünleri ihracatı, petrol arzı verilerine göre 1981’den bu yana en yüksek seviyeyi gördü.

ABD’nin petrol ihracatı zirve yaptı

Enerji Günlüğü - Rusya’nın uyguladığı ambargoların ticaret sirkülasyonunu değiştirmesinin ardından, ABD'nin petrol ürünleri ihracatı 2022'nin ilk yarısında en yüksek seviyeye ulaştı.

ABD Enerji Bilgi Yönetim İdaresi’nin (EIA) yayınladığı This Week in Petroleum raporuna göre, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) petrol ürünleri ihracatı, 2022'nin ilk yarısında günlük ortalama 6 milyon varil olarak gerçekleşti. ABD için bu oran, 1981'den itibaren petrol arzı aylık verilerine göre yılın ilk yarıdaki en yüksek ihracatı olarak kaydedildi.

Rapora göre, ABD’nin petrol ürünleri ihracatı, 2022'nin ilk yarısında geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 11 oranında arttı.İhracattaki büyümenin büyük bir kısmını 190 bin varille fuel oil ve 114 bin varille HGL’nin karşıladığı bildirildi.

ABD motor benzini ihracatının yılın ilk altı ayında %11 artarak 910.000 varille yeni bir rekora ulaştığını belirten raporda, ABD jet yakıtı ihracatının da %104 oranında artışla 171.000 varile ulaşıldığı aktarıldı.

Avrupa'daki tesislerin Rusya’ya mesafeli durması ve alternatif kaynaklardan yararlanmaya başlamasının ardından, ABD'nin Avrupa'ya ham petrol ihracatı Mayıs ayında ortalama 1 milyon 67 bin olarak rekor kırdı.

Etiketler : , , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler