1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. AB'den Baltık ve Balkan enerji projelerine hibe

AB'den Baltık ve Balkan enerji projelerine hibe

Enerji Günlüğü - AB, Estonya-Finlandiya Denizaltı Gaz Boru Hattı'na 187.5 milyon Euro ve Bulgaristan'daki 140 kilometrelik elektrik hattı için 29.9 milyon...

AB'den Baltık ve Balkan enerji projelerine hibe

Enerji Günlüğü - AB, Estonya-Finlandiya Denizaltı Gaz Boru Hattı'na 187.5 milyon Euro ve Bulgaristan'daki 140 kilometrelik elektrik hattı için 29.9 milyon Euro hibe etti.

Avrupa Komisyonu, dün yaptığı açıklamayla Estonya-Finlandiya Denizaltı Gaz Boru Hattı (Balticconnector) ve Bulgaristan'da Dobrudja ve Burgas arasında kurulacak 140 kilometrelik elektrik hattı inşası için verilecek hibelerin 15 Temmuz'da onaylandığını belirtti.

AB'nin vereceği bu finansal destek Balticconector'un maliyetinin yüzde 75'ini, Bulgaristan elektrik nakil hattı'nın maliyetinin de yarısını karşılayacak. 

AB Enerji ve İklim Değişikliği Komiseri Miguel Arias Canete, Balticconector projesinin KuzeyDoğu Avrupa'nın izolasyonunu sonlandırmada ve Baltik Bölgesi enerji piyasasının geliştirilmesinde yardımcı olacağını belirterek, Bulgaristan enerji nakil hattının da elektrik arz güvenliğini arttıracağını ifade etti. 

İlgili Haberler