1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Finlandiya ve Estonya gaz boru hattı Nisan’da yeniden devrede

Finlandiya ve Estonya gaz boru hattı Nisan’da yeniden devrede

8 Ekim'de hasar gören Finlandiya ile Estonya arasındaki Baltık Doğal Gaz Boru Hattı bağlantısının onarım çalışmalarının Mart başında başlaması ve Nisan ayında tamamlanması planlanıyor. 

Finlandiya ve Estonya gaz boru hattı Nisan’da yeniden devrede

Enerji Günlüğü - Finlandiya, geçen Ekim ayında hasar gören ve onarım çalışmaları süren Estonya ile Finlandiya arasındaki Balticconnector gaz boru hattını Nisan ayı sonuna kadar devreye alacak.

Finlandiya kamu doğal gaz iletim sistemi operatörü Gasgrid, Estonya ile Finlandiya arasındaki Balticconnector gaz boru hattının onarımı için hazırlıklara başlıyor. Boru hattı 8 Ekim 2023'te 'şüpheli koşullar' nedeniyle hasar görmüştü.

Gasgrid, boru hattının geçen yılın Ekim ayı başında hasar görmesi nedeniyle devre dışı kalmasının ardından Nisan ayı sonuna kadar işlevselliğini yeniden sağlama planını açıkladı. Finlandiya Körfezi'ndeki onarım operasyonlarının Mart ayı başlarında başlaması ve boru hattının 22 Nisan 2024'te yeniden faaliyete geçmesi planlanıyor.

Gasgrid, Balticconnector açık deniz boru hattının onarımına yönelik hazırlıkların Gasgrid ve Elering işbirliğiyle plana göre ilerlediğini kaydetti. Hasarla ilgili soruşturmalarda, daha sonraki sızıntının arkasında Hong Kong bayraklı bir Çin gemisinin düşen demirinin olduğunu ileri sürülmüştü.

Finlandiya ve Estonya arasındaki Balticconnector deniz gazı boru hattı 2020'de devreye alındı. Hat, Finlandiya'nın Rusya'dan yapılan ithalata bağımlılığını azaltmasına yardımcı oldu.

 

İlgili Haberler