1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Baltık Gaz Boru Hattı test akışı için gün sayıyor

Baltık Gaz Boru Hattı test akışı için gün sayıyor

Norveç'i Danimarka üzerinden Polonya'ya bağlayan 10 milyar metreküp/yıl gaz taşıma kapasitesine sahip Baltık Doğal Gaz Boru Hattı 1 Ocak 2023’ten itibaren tam olarak faaliyete başlayacak.

Baltık Gaz Boru Hattı test akışı için gün sayıyor

Enerji Günlüğü - Yılda 10 milyar metreküp doğal gaz taşıma kapasiteli Baltık Doğal Gaz Boru Hattı’nın 1 Ekim'de deneme operasyonlarına başlayacağı bildirildi.  

Norveç gaz iletim şebekesi operatörü Gassco, Baltık Boru Hattı için 1 Ekim 2022 tarihinde lansman yapacak. Gassco tarafından yapılan açıklamada, Norveç'i Danimarka üzerinden Polonya'ya bağlayan bir doğal gaz boru hattı olan 10 milyar metreküp yıllık gaz taşıma kapasitesi olan Baltık Doğal Gaz Boru Hattı’nın başlangıçta planlandığı gibi 1 Ekim'de deneme operasyonlarına başlayacağı bildirildi.  

Gassco sözcüsü Randi Viksund, tam operasyonun 1 Ocak'tan itibaren planlandığını açıkladı. Proje, doğal gazı Norveç'ten Danimarka ve Polonya piyasalarının yanı sıra bu ülkelere komşu ülkelerdeki son kullanıcılara taşıyarak yeni bir gaz tedarik koridoru oluşturmayı hedefliyor. Boru hattı, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali göz önüne alındığında, AB'nin Rus enerjisine olan bağımlılığını azaltma hedefi açısından özellikle ayrı bir önem taşıyor. 

Avrupa'ya Rus gazı dışında doğalgaz ulaştıran alternatif boru hatlarından bazıları Türkiye üzerinden geçiyor. Hazar doğalgazını İtalya'ya kadar ulaştıran TANAP bunlar arasındaki en önemli hat olarak kabul ediliyor. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler