1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Baltık hattından gaz daha erken akacak

Baltık hattından gaz daha erken akacak

Baltık Gaz Boru Hattı’nın tam operasyona başlama tarihi daha erkene alındı. 1 Ocak'tan itibaren planlanan tam akış Kasım’da gerçekleşecek.

Baltık hattından gaz daha erken akacak

Enerji Günlüğü - Norveç'i Danimarka üzerinden Polonya'ya bağlayan 10 milyar metreküp/yıl gaz taşıma kapasitesine sahip Baltık Doğal Gaz Boru Hattı’nın tam kapasite faaliyeti 1 Ocak 2023 yerine Kasım ayında başlayacak.

Danimarka İletim Şebekesi Operatörü Energinet tarafından yapılan açıklamada, Norveç'i Danimarka üzerinden Polonya'ya bağlayan bir doğal gaz boru hattı olan 10 milyar metreküp yıllık gaz taşıma kapasitesi olan Baltık Doğal Gaz Boru Hattı’nın tam kapasiteyle çalışmaya Kasım ayı sonunda başlayacağı belirtildi. Boru hattının tam kapasite ile faaliyete geçme tarihi daha önce 1 Ocak 2023 olarak açıklanmıştı. 

Proje, doğal gazı Norveç'ten Danimarka ve Polonya piyasaları ile komşu ülkelerdeki son kullanıcılara taşıyarak yeni bir tedarik koridoru oluşturmayı hedefliyor. 

Boru hattı, Rusya'nın Ukrayna'daki savaşı göz önüne alındığında, Avrupa Birliği’nin (AB) Rus enerjisine olan bağımlılığı azaltma hedefi açısından özel bir önem taşıyor. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler