1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Estonya: Baltık boru hattındaki hasar kaza değil

Estonya: Baltık boru hattındaki hasar kaza değil

Finlandiya ile Estonya arasındaki Baltık Doğal Gaz Boru Hattı bağlantısı 8 Ekim'de hasar gördüğünden beri kullanılamıyor. 

Estonya: Baltık boru hattındaki hasar kaza değil

Enerji Günlüğü - Estonya Savunma Bakanı Hanno Pevkur, geçen ay Balticconnector gaz boru hattı ve Baltık Denizi'ndeki iki bitişik telekom kablosunda meydana gelen hasarın bir kaza olma ihtimalinin düşük olduğunu söyledi. 

Finlandiya devletine ait bir doğal gaz iletim sistemi operatörü Gasgrid Finlandiya ve Estonya elektrik ve doğal gaz ulusal iletim sistemi operatörü Elering'e göre Finlandiya ile Estonya arasındaki Baltık bağlantısı 8 Ekim'de hasar gördüğünden beri kullanım dışı ve en azından Nisan ayına kadar çevrimdışı kalacak. Kesinti, Finlandiya'nın bu kış tedarik için LNG ithalatına bağımlı olmasına neden oldu.

“SADECE BİR KAZA OLDUĞUNA İNANMAK ZOR”

Estonya Savunma Bakanı Hanno Pevkur, Stockholm ziyareti sırasında İsveç yayın kuruluşu SVT'ye yaptığı açıklamada, yapılan incelemelerde Çin bandıralı bir geminin çapasının deniz yatağı boyunca yüzlerce kilometre sürüklendiğini ortaya çıkardığını söyledi. Pevkur, “Hala soruşturma aşamasındayız ama dürüst olalım. Eğer 100 deniz milinden (185 km) fazla bir mesafe boyunca gevşek bir şekilde asılı duran bir çapanız varsa, o zaman bu pek olası değil, bunun sadece bir kaza olduğuna inanmak zor. Kaptan bir şeylerin ters gittiğini anladı, o zaman bulmamız gereken soru bunun kasıtlı olup olmadığıdır” dedi.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler