1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. AB’den doğal gaz tedariğinde Rusya’ya mesaj

AB’den doğal gaz tedariğinde Rusya’ya mesaj

AK Başkanı Ursula von der Leyen, Rusya'nın gazı siyasi pazarlık aracı olarak kullandığını belirterek, ABD’den LNG teslimatlarının arttırılmasına odaklandıklarını açıkladı.

AB’den doğal gaz tedariğinde Rusya’ya mesaj

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği, Rusya’nın doğal gaz sevkiyatını arttırmaması nedeniyle ABD’den LNG alımını arttırmayı planlıyor. 

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, enerji güvenliği konusunda ABD ile işbirliği tesis etmekte olduklarını belirterek, ABD’den LNG teslimatlarının arttırılmasına odaklandıklarını açıkladı. Von der Leyen ayrıca Norveç’in de aralarında olduğu diğer gaz tedarikçileri ile Avrupa’ya teslimatların arttırılmasını konuştuklarını kaydetti.

Rusya’nın rekor fiyatlara ve büyük talebe rağmen Avrupa’ya gaz sevkiyatını arttırmakla ilgilenmediğini belirten Von der Leyen, “Kremlin’in gaz sevkiyatlarını siyasi bir pazarlık aracı olarak kullanmaya devam edeceğini gösteren işaretler artıyor. Bu nedenle enerjide bağımsız hale gelmemiz ve güvenilir gaz tedarikçileri ile çalışmamız gerekli” ifadesini kullandı. 

Von der Leyen, Avrupa’nın gaz depolama tesislerinin kullanımının iyileştirilebileceğini ve depolama kapasitelerinin arttırılabileceğini de sözlerine ekledi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler