1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. ABD Avrupa gazı için Katar ile görüşüyor

ABD Avrupa gazı için Katar ile görüşüyor

ABD, Rusya ile gerginliğin tırmanması halinde Avrupa’nın LNG ihtiyacını Katar’ın karşılamasını istiyor.

ABD Avrupa gazı için Katar ile görüşüyor

Enerji Günlüğü - ABD, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi halinde Avrupa’nın enerji güvenliğini sağlayabilmek için Katar ile görüşüyor. 

ABD, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi halinde Avrupa’nın enerji güvenliğini sağlayabilmek için alternatif üreticilerle görüşüyor. Katar Emiri Temim bin Hamad es-Sani, 31 Ocak'ta Beyaz Saray'da ABD Başkanı Joe Biden ile görüşecek. Biden ile Emir Temim bin Hamad es-Sani arasındaki görüşmede küresel enerji arzında istikrarın nasıl sağlanacağının da aralarında olduğu konular ele alınacak. 

ABD, Rusya-Ukrayna krizinin derinleşmesi, Rusya'ya yaptırımlar uygulanması ve Rusya'nın misilleme amaçlı olarak Avrupa'ya gaz sevkiyatını azaltmaya yönelmesi durumunda Katar'ın Avrupa'nın LNG ihtiyacını karşılamasını istiyor. 

KATAR GAZI ASYA ODAKLI

Dünyanın en büyük LNG ihracatçılarından olan Katar hali hazırda Avrupa'nın doğal gaz ihtiyacının sadece yüzde 5'ini karşılıyor. Bloomberg’e konuşan kaynaklar, Katar Emiri'nin 31 Ocak'ta Beyaz Saray'da Biden ile yapacağı görüşmede, Rusya'nın Avrupa'ya gaz sevkiyatını azaltması durumunda Katar'ın bir miktar daha fazla LNG'yi Avrupa'ya yönlendirmeye ikna edileceğini öngörüyorlar.  Bununla birlikte kaynaklar, ürettiği LNG'nin büyük bölümünü uzun vadeli kontratlarla satan Katar'ın Avrupa'ya yönlendirebileceği atıl kapasitenin küçük olduğuna da vurgu yapıyorlar.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler