1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. AB`den Litvanya-Polonya boru hattına en yüksek hibe

AB`den Litvanya-Polonya boru hattına en yüksek hibe

Enerji Günlüğü - AB, Avrupa enerji güvenliği için kilit önem taşıyan Polonya-Litvanya boru hattı projesine 10.6 milyon Euro hibe etti.Litvanya doğalgaz...

AB`den Litvanya-Polonya boru hattına en yüksek hibe

Enerji Günlüğü - AB, Avrupa enerji güvenliği için kilit önem taşıyan Polonya-Litvanya boru hattı projesine 10.6 milyon Euro hibe etti.

Litvanya doğalgaz iletim şirketi Amber Grid Çarşamba günü yaptığı açıklamada,Polonyalı Gaz-System ile imzaladığı anlaşma çerçevesinde Polonya’dan Litvanya’ya yılda 2,3 milyar metreküplük gaz taşıyacak boru hattı projesi için Avrupa Birliği İnovasyon Ağı Yönetim Ajansı (INEA) tarafından en yüksek hibe oranı proje bedelinin yarısı olan 10.6 milyon Euro hibe edildiğini açıkladı.

AB'nin finansal yardımlarında en yüksek hibe olan proje bedelinin yarısı olan elli hibenin 2.5 milyon Euro'su Amber Grid, 8.1 milyon Euro'su da Gaz-System S.A. için verildi.

Hibe ile Avrupa’nın Rus gazına bağımlılığını azaltmak için çok hayati bir adım olarak görülen Polonya-Litvanya Gaz Enterkonneke Projesi'nin yer planlaması ve mühendislik tasarım işleri yapılacak. Bu işlerin toplam tutarının 21.2 milyon Euro olması tahmin ediliyor.

Baltık ülkelerini birleştirecek ve Avrupa ülkelerini birbirine bağlayacak olan bu proje sayesinde Avrupa’nın gaz ihtiyacı, Rusya’nın herhangi bir gaz tehdidinde, bu hatla ikame edilebilecek. Hattın 2020 yılında işletmeye alınması planlanıyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler