1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Litvanya seneye Polonya’ya LNG ihracatına başlayacak

Litvanya seneye Polonya’ya LNG ihracatına başlayacak

Litvanya, önümüzdeki yıl Polonya'ya sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) tedariğine başlayacak.

Litvanya seneye Polonya’ya LNG ihracatına başlayacak

Enerji Günlüğü - Litvanya, önümüzdeki yıl Polonya'ya sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) tedariğine başlayacak.

Baltık ülkelerinin Rus doğal gazına bağımlılıklarını azaltacak bir proje daha sona yaklaşıyor. Litvanya devlet kontrolündeki enerji şirketi Ignitis Group CEO’su Darius Maikstenas, Litvanya ile Polonya arasındaki yeni boru hattı inşasının tamamlanmasıyla önümüzdeki yıl Polonya'ya sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) sağlamaya başlayacaklarını açıkladı. Enerji bakanı daha önce, yeni boru hattının Litvanya'nın Klaipeda limanından, kuzeydoğu Polonya'da inşa edilmesi planlanan gaz yakıtlı elektrik santraline LNG sağlamak için de kullanılacağını söylemişti.

Boru hattının bağlantısının başlatılmasıyla Litvanya, diğer Baltık ülkeleri ve Finlandiya ile birlikte Avrupa Birliği (AB) gaz iletim sistemine entegre edilecek.

FİNLANDİYA’NIN RUS GAZI ALIMI ÜÇTE BİR AZALDI

GIPL olarak adlandırılan boru hattı, aynı zamanda Finlandiya, Estonya ve Letonya'ya kıta Avrupası'ndan gelen doğal gaza erişim imkanı sağlayacak. Litvanya Finlandiya ile de aynı şekilde geçen yıl bir boru hattı inşa etmişti. Boru hattının inşasının ardından 2020 yılında Finlandiya’nın Rus gazı ithalatı üçte bir oranında azaldı. 

Baltık ülkelerini birleştirecek ve Avrupa ülkelerini birbirine bağlayacak olan bu hat sayesinde Avrupa’nın gaz ihtiyacı, Rusya’nın herhangi bir gaz tehdidinde, bu hatla ikame edilebilecek. Hattın 2021 yılının sonunda tamamlanması planlanıyor.

Etiketler : , , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler