1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Litvanya'ya gaz bağlantısı için AB finansmanı

Litvanya'ya gaz bağlantısı için AB finansmanı

Enerji Günlüğü -  Avrupa Birliği, Polonya - Litvanya Doğal Gaz Bağlantı hattı için Litvanya gaz iletim sistem işletmecisi Amber Grid'e 1.2 milyon...

Litvanya'ya gaz bağlantısı için AB finansmanı

Enerji Günlüğü -  Avrupa Birliği, Polonya - Litvanya Doğal Gaz Bağlantı hattı için Litvanya gaz iletim sistem işletmecisi Amber Grid'e 1.2 milyon Euro finans sağladı. 

Litvanya gaz iletim sistem işletmecisi Amber Grid bir açıklama yaparak, Polonya - Litvanya Doğal Gaz Bağlantı hattının Litvanya ayağı için Avrupa Birliği'nin 1.2 milyon Euro finans sağladığını duyurdu. 

Açıklamaya göre, Avrupa Birliği İnovasyon Ağı Yürütme Ajansı (INEA) tarafından sağlanacak para, Amber Grid ve Polonya ulusal gaz iletim sistem işletmecisi Gaz-System tarafından ortaklaşa kullanılacak finansmanın ilk kısmı olan yüzde 30'luk kısmını oluşturuyor. 

Polonya - Litvanya Doğal Gaz Bağlantı hattı, AB'nin Baltık ülkelerini AB gaz piyasasına entegre etmeyi amaçlayan bir AB projesi. Hattın toplam uzunluğunun 522 km olması ve bunun 357 km'sinin Polonya, 165 km'sinin de Litvanya topraklarında olması planlanıyor. Hattın tamamlanmasıyla birlikte doğalgaz iletim masrafları oldukça düşecek. 

AB projenin hazırlık çalışmaları için toplam 10.6 milyon Euro, yapım çalışmaları için de 295 Euro tahsis edecek. Hattın 2019 yılının Temmuz ayına kadar tamamlanması bekleniyor. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler