1. HABERLER

  2. PETROL

  3. AB’den Macaristan’a 131 milyon euro petrokimya fonu

AB’den Macaristan’a 131 milyon euro petrokimya fonu

Enerji Günlüğü - Avrupa Komisyonu, Macar şirket MOL Petrolkemia Zrt'in işlettiği Tiszaujvaros Petrokimya Tesisi’nin yenilenmesi için 131 milyon euro finans...

AB’den Macaristan’a 131 milyon euro petrokimya fonu

Enerji Günlüğü - Avrupa Komisyonu, Macar şirket MOL Petrolkemia Zrt'in işlettiği Tiszaujvaros Petrokimya Tesisi’nin yenilenmesi için 131 milyon euro finans yardımında bulundu.

Avrupa Komisyonu, Macaristan’ın kuzeyindeki Tiszaujvaros kasabasında bulunan petrol ve gaz şirketi MOL’e ait petrokimya tesisinin genişletilmesi için sağlayacağı 131 milyon € tutarındaki fonu onayladığını açıkladı. Yenilenen tesiste yeni petrokimyasal ürünler yer alacak.

MOL şirketi, Tiszaujvaros'daki fabrikasında polyol ve propilen glikollerin üretimine başlamak için 874 milyon € yatırım yapacak.

Polyol, poliüretanın temel bileşeni olup, otomobil koltukları, gösterge panoları, kaplamalar, yapıştırıcılar ve sızdırmazlık malzemeleri için köpük üretmek için kullanılıyor. Propilen glikol ise esas olarak polimer üretiminde kullanılıyor, ancak gıda işleme, kişisel bakım ürünleri ve ilaçlarda da kullanılıyor.

 
Önceki ve Sonraki Haberler