1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. AB’den Polonya’ya LNG desteği

AB’den Polonya’ya LNG desteği

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği Polonya’daki LNG Terminali’nde yeniden gazlaştırma kapasitesinin arttırılması için 128 milyon euro fon sağladı.Avrupa...

AB’den Polonya’ya LNG desteği

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği Polonya’daki LNG Terminali’nde yeniden gazlaştırma kapasitesinin arttırılması için 128 milyon euro fon sağladı.

Avrupa Komisyonu Polonya Świnoujście’deki LNG terminalinin genişletilmesini desteklemek için 128 milyon euro fonu onayladı. Proje ile mevcut durumda yılda 5 milyar metreküp olan terminalin kapasitesi 7.5 milyar metreküpe çıkacak. 

Polonya LNG terminal operatörü Polskie LNG, üç ana proje için bir yüklenici seçmek üzere bir ihale prosedürü başlattı. Projeler içinde yeniden gazlaştırma kapasitesini yıllık 7,5 milyar metreküp seviyesine yükseltecek ilk Polonya LNG ithalat tesisi ile demiryolunu da kapsayan LNG aktarım altyapısı bulunuyor. 

Baltık Enerji Piyasası Bağlantı Planı (BEMIP) koridorunun bir parçası olarak Avrupa Birliği'nin Ortak Çıkar Projeleri listesine dahil olan LNG Terminal’nin genişletilmesi projesi ayrıca, dördüncü bir bileşenin, LNG taşıyıcılarının yüklenmesi ve boşaltılması, LNG aktarma ve LNG bunker gemilerinin taşınması ve bunorasyon hizmetleri sağlanması için ikinci iskelenin yapımını içeriyor. Projenin 2023 yılına kadar tamamlanması bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler