1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABDli Delta Suriye’de petrol üretecek

ABDli Delta Suriye’de petrol üretecek

ABDli petrol şirketi Delta Crescent Energy, Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile petrol üretimi için bir anlaşma imzaladı. 

ABDli Delta Suriye’de petrol üretecek

Enerji Günlüğü - ABDli petrol şirketi Delta Crescent Energy, Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile petrol üretimi için bir anlaşma imzaladı. 

Konuya yakın kaynakların Al-monitor’a verdikleri bilgiye göre, ABDli petrol şirketi Delta Crescent Energy LLC, PKK/PYD’ye bağlı Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile petrol anlaşması imzaladı. 

Habere göre kaynaklar anlaşma hakkında ayrıntılı bilgi vermezken, anlaşmanın Beyaz Saray’ın bilgisi ve teşviki ile imzalandığını ve uzun vadeli bir anlaşma olması üzerinde görüşmeler yürütüldüğünü kaydettiler. Şirketin Suriye’de çalışmalar için ABD Hazine Bakanlığı'na bağlı Yabancı Varlıkların Kontrolü Ofisi (OFAC) lisansı almış olduğu kaydediliyor. 

Suriye Dışişleri Bakanlığı anlaşmayı ‘yasa dışı' olarak nitelerken, SDG'den konu hakkında bir açıklama yapılmadı. 

SGD, Suriye'nin Türkiye ve Irak sınırlarına yakın Ramallah Petrol Sahası'nı ve daha güneydeki El-Omar Petrol Sahası'nın çoğunu kontrol ediyor. 2011 yılında patlak veren iç savaş öncesinde Suriye günde 380 bin varil petrol üretiyordu. Savaş nedeniyle petrol üretimi günde 60 bin varile kadar düştü. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler