1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. ABDli Rivian elektrikli kamyoneti için acele ediyor

ABDli Rivian elektrikli kamyoneti için acele ediyor

ABDli elektrikli araç startup şirketi Rivian, tamamen elektrikli kamyonetini rakipleri Tesla ve Nikola’dan önce 2021 yılı başlarında piyasaya sürmeyi planlıyor.

ABDli Rivian elektrikli kamyoneti için acele ediyor

Enerji Günlüğü - ABDli elektrikli araç startup şirketi Rivian, tamamen elektrikli kamyonetini rakipleri Tesla ve Nikola’dan önce 2021 yılı başlarında piyasaya sürmeyi planlıyor.

Amerikan otomobil üreticisi ve otomotiv teknolojisi şirketi Rivian, tamamen elektrikli kamyoneti piyasaya ilk süren şirket olmayı planlıyor. 2,5 milyar dolarlık finansman sağlayarak rakipleri Tesla ve Nikola’dan önce ilk elektrikli kamyoneti piyasaya sunmayı hedefleyen Şirket, önümüzdeki yılın ortasına kadar aracı piyasaya sürmeyi planlıyor. 

Şirket R1T adını verdiği tamamen elektrikli kamyonetini ve R1S adını verdiği SUV’u 2020 yılının son çeyreğinde üretmeye başlamayı planlamıştı. Ancak yaşanan koronavirüs salgını nedeniyle şirket bu planlarını bir kaç ay ertelemek zorunda kaldı.   

2,5 milyar dolarlık bir yatırım turunu tamamlayan Rivian'ın yatırımcıları arasında T. Rowe Price, Soros Fund Management, BlackRock ve Amazon gibi önemli yatırımcılar bulunuyor. Şirket, geçtiğimiz yıl da Amazon, T. Rowe Price ve Ford'un dahil olduğu bir yatırım turunda 2,85 milyar dolar kaynak sağlamıştı.

Rivian, RT1 modeli için şimdiden Amazon’dan 100 bin adet elektrikli kamyonet siparişi aldı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler