1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Rivian elektrikli araçlarının teslim tarihini açıkladı

Rivian elektrikli araçlarının teslim tarihini açıkladı

ABDli elektrikli araç startup şirketi Rivian, tamamen elektrikli kamyoneti (R1T) ve 4x4 araçlarını (R1S) 2021 yılı itibarıyla kullanıma sunacak.

Rivian elektrikli araçlarının teslim tarihini açıkladı

Enerji Günlüğü - ABDli elektrikli araç startup şirketi Rivian, tamamen elektrikli kamyoneti (R1T) ve 4x4 araçlarını (R1S) 2021 yılı itibarıyla kullanıma sunacak.

Tamamen elektrikli kamyoneti piyasaya ilk süren şirket olma konusunda hırslı olan Amerikan otomobil üreticisi ve otomotiv teknolojisi şirketi Rivian, tamamen elektrikli kamyoneti (R1T) ve 4x4 araçlarının (R1S) 2021 yılı itibarıyla kullanıma sunulacağını duyurdu. Rivian sipariş aldığı müşterilerine gönderdiği e-posta ile R1T’ini 2021 yılı Haziran ayında ve R1S’nin de 2021 yılı Ağustos ayında teslimatlarının yapılacağını bildirdi. 

Şirket 2,5 milyar dolarlık finansman sağlayarak rakipleri Tesla ve Nikola’dan önce ilk elektrikli kamyoneti piyasaya sunmayı hedefliyor. Şirket R1T adını verdiği tamamen elektrikli kamyonetini ve R1S adını verdiği SUV’u 2020 yılının son çeyreğinde üretmeye başlamayı planlamıştı. Ancak yaşanan koronavirüs salgını nedeniyle şirket bu planlarını bir kaç ay ertelemek zorunda kaldı.   

 

Etiketler : ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler