1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Abdülhamid Han, ilk sondaj için Gazipaşa'ya uğurlandı

Abdülhamid Han, ilk sondaj için Gazipaşa'ya uğurlandı

TPAO'nın Abdülhamid Han Sondaj Gemisi, ilk görev yeri olan Yörükler-1 kuyusuna doğru harekete geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yörükler-1 Türkiye’nin Doğu Akdeniz'deki kapsamlı iş planının ilk adımı.

Abdülhamid Han, ilk sondaj için Gazipaşa'ya uğurlandı

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin dördüncü sondaj gemisi Abdülhamid Han, Akdeniz’deki Yörükler-1 kuyusunda petrol ve doğal gaz arama çalışmaları için yola çıktı. 

Türkiye’nin dördüncü sondaj gemisi Abdülhamid Han, Mersin’in Taşucu Limanı’ndan ilk görev yeri olan Akdeniz’e uğurlandı. Gemi yaklaşık 2 ay boyunca Gazi Paşa'nın 55 kilometre açığındaki Yörükler-1 kuyusunda petrol ve doğal gaz arama çalışmaları yürütecek. 

abdulhamid-han-sondaj-erdogan.jpg

"ARTIK BU ALANDA BİZ DE VARIZ"

Abdülhamid Han Sondaj Gemisini İlk Görev Yerine Uğurlama Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin daha önce para ile dahi yaptıramadığı sismik faaliyetleri bugün sondaj faaliyeti olarak yürüttüğüne vurgu yaparak, “4 sondaj gemimiz, 2 sismik araştırma gemimizle artık biz de bu alanda varız” dedi. 

Abdülhamid Han Gemisinin, Gazi Paşa'nın 55 kilometre açığındaki Yörükler-1 kuyusuna uğurlandığını kaydeden Erdoğan, “Yörükler-1 kuyusu, Doğu Akdeniz'deki kapsamlı iş planımızın ilk adımıdır. Buradaki görevini tamamlayınca durmayacak. Yeni alanlarda çalışmalarına devam edecek. Akdeniz'de yaptığımız arama ve sondaj çalışmaları kendi egemenlik alanlarımızdadır. Bunun için kimseden izin veya icazet almaya ihtiyacımız yoktur” ifadelerini kullandı.

KARADENİZ GAZI 2023’TE HİZMETTE

Türkiye’nin Karadeniz’de yaptığı doğal gaz keşfine de değinen Erdoğan, “Karadeniz gazının ilk etabı için gereken 10 kuyudaki işlemleri bitirerek buradan gelecek doğal gazı 2023 yılında milletimizin hizmetine vermeyi planlıyoruz” dedi. 

DÖNMEZ: GEMİNİN GÖREV SÜRESİ YAKLAŞIK 2 AY

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ise törende yaptığı değerlendirmede, “Filomuzun en güçlüsü yedinci nesil sondaj gemimiz Abdülhamid Han, milletimizin duaları ve umutlarını da yüklenerek birazdan Akdeniz’deki ilk görev yerine doğru yol alacak. Buradaki görev süresi yaklaşık 2 ay olarak planlandı” dedi. 

Karadeniz gazı için yürütülen çalışmaların takvime uygun bir şekilde ilerlediğini kaydeden Dönmez, önümüzdeki ay Karadeniz gazı derin deniz tarafındaki boru serimini tamamlamayı hedeflediklerini ifade etti. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler