1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Türkiye’nin 4. sondaj gemisi görev için gün sayıyor

Türkiye’nin 4. sondaj gemisi görev için gün sayıyor

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin 4'üncü sondaj gemisi Abdülhamid Han'ın ilk görevi için 9 Ağustos'ta yola çıkacağını açıkladı.

Türkiye’nin 4. sondaj gemisi görev için gün sayıyor

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin 4. sondaj gemisi Abdülhamid Han ilk görevi için Mersin Taşucu Limanı’ndan 9 Ağustos’ta Akdeniz'e uğurlanacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Mersin Taşucu Limanı’nda bekleyen Türkiye'nin 4'üncü sondaj gemisi Abdülhamid Han'ın Akdeniz’deki ilk görev yeri için 9 Ağustos'ta yola çıkacağını açıkladı.

Bir televizyon kanalına verdiği demeçte Dönmez, geminin görev yerinin Türkiye’nin deniz yetki alanları içerisinde olacağını belirterek, yerin Cumhurbaşkanı tarafından kamuoyu ile paylaşılacağını kaydetti. 

EYLÜL SONUNDA GAZ DEPOLAMA TESİSLERİ DOLACAK

Bakan Dönmez açıklamasında Türkiye’nin kışa doğal gaz depoları dolu olarak gireceğini de kaydetti. Dönmez, "Tuz Gölü’nde bir depomuz var 1,2 milyar metreküplük, onun tamamını doldurduk. Silivri’de bir depomuz vardı 3,2 milyar metreküplük. Kapasitesini artırıyoruz ve 4,6 milyar metreküpe çıkarıyoruz. Oradaki depomuzun da dün itibariyle yüzde 82’si dolu. İnşallah Eylül ayı sonuna kadar tamamını doldurmuş olacağız. Yani 4,6 milyar metreküplük bir doğal gaz deposu da orada hazır olacak. Toplamda baktığımızda neredeyse 6 milyar metreküplük bir rakamdan bahsediyoruz. Bunun üzerine LNG tanklarımızın da dolu olduğunu hesaba katacak olursak, aşağı-yukarı bir 600-700 milyon metreküp de orada bir depolanmış gazımız olacak. Böyle baktığımızda, yani tedarikçiler sevkiyat planlarına, kontratlara uyduğu takdirde inşallah bir sorun olmayacak" diye konuştu.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler