1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Adana Yumurtalık’ta kömür tesisi kurulacak

Adana Yumurtalık’ta kömür tesisi kurulacak

AG Yakıt, 85 milyon TL yatırımla Adana’nın Yumurtalık ilçesinde 90 ton/saat kapasiteli bir kömür yıkama ve boyutlandırma tesisi kuracak.

Adana Yumurtalık’ta kömür tesisi kurulacak

Enerji Günlüğü - Adana’nın Yumurtalık ilçesinde 90 ton/saat kapasiteli lavvar tesisi kurulacak. Tesiste ithal kömür yıkanıp boyutlandırılacak.

AG Yakıt San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından Adana İli, Yumurtalık İlçesi, Gölovası ve Hunutlu (Sugözü) Mahallesi Mevkiinde Lavvar Tesisi kurulması planlanıyor. Projenin değeri 85 milyon TL olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında tesise kabul edilecek olan ithal kömür, deniz yoluyla Adana İli, Yumurtalık İlçesi’nde bulunan İskenderun Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş. tarafından işletilen İsken Sugözü Enerji Santralinin bir parçası olan kıyı tesisine veya bölgedeki diğer limanlara getirilecek. Buradan kamyonlar vasıtasıyla planlanan Lavvar Tesisi’nde boyutlandırma ve yıkama işlemlerine tabi tutularak kömürün kalitesi (kalorifik değer, talebe uygun şekilde boyutlandırma) arttırılacak.

Sugözü Enerji Santrali projesi sahasının bitişiğindeki alanda kurulacak olan lavvar tesisi 90 ton/saat kapasiteye sahip olacak. Üretim sürecinde tesise kabul edilecek olan 25- 50 mm boyutlarındaki kömür; 0,5-2 mm, 2-12 mm ve +12 mm boyutlarına getirilerek ihraç edilecek. Bununla birlikte 0,5 mm altındaki ürünler ise İsken Sugözü Termik Santrali’ne veya iç piyasaya arz edilecek. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler