1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Adıgüzel ve Kemer HES Bereket Enerji'ye devredildi

Adıgüzel ve Kemer HES Bereket Enerji'ye devredildi

Enerji Günlüğü - Denizli’deki Adıgüzel HES ve Aydın’daki Kemer HES'in işletme hakkı özelleştirme kapsamında Bereket Enerji Üretim A.Ş. ye devredildi.Özelleştirme...

Adıgüzel ve Kemer HES Bereket Enerji'ye devredildi

Enerji Günlüğü - Denizli’deki Adıgüzel HES ve Aydın’daki Kemer HES'in işletme hakkı özelleştirme kapsamında Bereket Enerji Üretim A.Ş. ye devredildi.

Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), toplam 110 MW'lık Denizli’deki Adıgüzel ve Aydın’daki Kemer hidroelektrik santrallerinin (HES) işletme hakkını özelleştirme kapsamında Bereket Enerji Üretim A.Ş. ye devretti.

Bugüne kadar Elektrik Üretim AŞ (EÜAŞ) tarafından işletilen 2 santral için işletme hakkını kapsayan devir sözleşmesi, Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanı Ahmet Aksu ve Bereket Enerji Üretim A.Ş. Proje ve Finansman Müdürü Özgür Erol tarafından törenle imzalandı.

Bereket Enerji Üretim A.Ş. Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, bu devir ile birlikte şirketin hidroelektrik elektrik santralindeki kurulu gücünün 817 megawatt’a yükseldiğini açıkladı. Böylece Grubun toplam elektrik üretim kapasitesi ise 2100 Megawatt’a ulaştı. 

SANTRALLER 69 BİN KONUTUN ELEKTRİĞİNİ KARŞILAYACAK

Elektrik Üretim AŞ'ye (EÜAŞ) ait Adıgüzel ve Kemer hidroelektrik santralleriyle bu santraller tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirilmesi için açılan ihaleyi 2016 yılında 324 milyon 100 bin lira ile en yüksek teklifi veren Bereket Enerji Üretim A.Ş. kazanmıştı. Toplam 110 MW kurula güce sahip 2 santralin, 69 bin konutun elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayabilecek elektrik üretimi kapasitesine sahip olduğu bildirildi. 

2 SANTRAL GRUBUMUZA AYRI BİR DEĞER KATTI

Bereket Enerji Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı, enerji sektörünün Türkiye için hayati önem taşıdığını belirterek, ‘’ O yüzden sektördeki yatırımlar hız kesmeden sürdürülmelidir. Bu sorumluluğun bize yüklediği bilinçle hareket ediyoruz. Özelleştirme süreci tamamlanarak devri gerçekleşen Adıgüzel ve Kemer hidroelektrik santralleri grubumuza ayrı bir değer katmıştır. İki santrali de en verimli şekilde işletmek için gerekli hazırlıklarımızı tamamladık. Enerji sektöründe ülkemiz için değer yaratmak, istidam ile birlikte ve ekonomimize katkı sağlamak Bereket grubu için büyük bir onur ve gururdur’’ dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler