1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. ADNOC 2020’nin en büyük enerji yatırımı için anlaştı

ADNOC 2020’nin en büyük enerji yatırımı için anlaştı

Abu Dabi devlet petrol şirketi ADNOC, Abu Dabi’nin doğalgaz boru hattı altyapısına yatırım yapmak üzere 6 global şirketle 20.7 milyar dolarlık anlaşma imzaladı.

ADNOC 2020’nin en büyük enerji yatırımı için anlaştı

Enerji Günlüğü - Abu Dabi devlet petrol şirketi ADNOC, Abu Dabi’nin doğalgaz boru hattı altyapısına yatırım yapmak üzere 6 global şirketle 20.7 milyar dolarlık anlaşma imzaladı.

2020 yılının en büyük enerji anlaşmasına Abu Dhabi'de imza atıldı. Abu Dhabi devlet petrol şirketi ADNOC, bölgeye bugüne kadar tek seferde yapılmış en büyük enerji altyapısı yatırımı için 6 global şirket ile anlaştı. Altı küresel yatırımcı Abu Dhabi ile bölgenin ve 2020 yılında dünyanın en büyük enerji altyapısı yatırımı olan 20.7 milyar dolarlık bir anlaşma imzaladı. Varılan anlaşma Birleşik Arap Emirlikleri'ne 10,1 milyar dolar doğrudan yabancı yatırımı getirecek.

6 ŞİRKET BORU HATLARI KİRALAMA ŞİRKETİNİN %49’UNU SATIN ALACAK

Global Infrastructure Partners, Brookfield Varlık Yönetimi, Singapore’ un Bağımsız Varlık Fonu GIC, Ontario Öğretmenler Emeklilik Planı Yönetim Kurulu, NH Investment & Securities ve Snam şirketlerinin oluşturduğu konsorsiyum, ADNOC’a bağlı olarak kurulan ADNOC Gaz Boru Hattı Varlıkları şirketinin yüzde 49 hissesini satın alacak. Bu şirket firmaya ait 982.3 kilometre uzunluğundaki 38 boru hattının 20 yıl boyunca kiralanması haklarına sahip. Boru hatları yerel müşterilere doğalgaz taşıyor. ADNOC şirketin yüzde 51 hissesine sahip olmaya ve boru hatlarının sahibi olmaya devam ederken aynı zamanda operasyon yönetimi ve sermaye masraflarını üstlenecek.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler