1. HABERLER

  2. PETROL

  3. BAE’li ADNOC sondaj filosuna son bir haftada 4 ünite ekledi

BAE’li ADNOC sondaj filosuna son bir haftada 4 ünite ekledi

BAE’li ADNOC, son bir haftada filosuna 3 yeni Jack-Up sondaj ünitesi ekledi; bir platformunu da modernize etti.

BAE’li ADNOC sondaj filosuna son bir haftada 4 ünite ekledi

Enerji Günlüğü - BAE’li ADNOC, son bir haftada filosuna 3 yeni Jack-Up sondaj ünitesi ekledi; bir platformunu da modernize etti.  

Abu Dhabi Ulusal Petrol Şirketi'nin (ADNOC) yan kuruluşu olan ADNOC Drilling şirketi, son bir hafta içinde sondaj filosuna 3 yeni Jack-Up sondaj ünitesi ekledi. Şirket açık deniz Jack-Up platformu Al Danat'ı ise modernize ederek yeniden devreye aldı. 

Yas, Ramhan ve Salamah adları verilen 3 yeni platform, operasyonel filoya katılmak üzere Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) sularına ulaştı. ADNOC Drilling şirketi Al Danat adlı platformunu da Dubai'deki bir tersanede modernize ettirdi. Al Danat, BMC-400 Pasifik sınıfı sondaj kulesi tipi bir platform. 121 metreye kadar su derinliklerinde çalışabilen tesis, 150 kişilik mürettebat barındırıyor.
 
Sondaj ünitesi ve bağlı tüm makineleri istenen yere taşıyabilen yüzer bir gövde ile bütün gövde yapısını deniz yüzeyinin üzerine kaldırabilen mobil platformlara Jack-Up platformlar deniyor. 

ADNOC Drilling, 2022'de filosuna 16 yeni sondaj platformu eklemiş; aynı dönemde BAE’den ve dünyanın farklı ülkelerinden 1.500'ü aşkın personel almıştı. Şirket, 2024 yılına kadar 27 sondaj kulesini daha filosuna eklemeyi planlıyor. Filo genişletme programının altında; üretim kapasitesini artırma ve BAE’nin kendi kendine yeterliğini sağlayacak çok sayıda kuyu açma hedefi yatıyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler